G-Tennis Open Toernooi

04 november 2019


Het G- (ezellige) tennistoernooi.

Zaterdag 19 oktober was het zover, het 6e G- (ezellige) open tennistoernooi bij tennisvereniging de Cromme Bal. (De Cromme Bal heeft de grootste  G-afdeling van Noord-Holland)  

Er was een deelnemersveld van maar liefst 40 tennissers met deelnemers van TV de Cromme Bal, TV Zaansport, TV Zoetermeer en  TV Westzijderveld, die met de enthousiaste hulp van de tennis-buddy’s, zij begeleiden en ondersteunen tennissers met een beperking tijdens de training en de wedstrijden, stonden te trappelen om te beginnen.   

Eerst moesten de regels worden uitgelegd, met als belangrijkste regel “Als je maar plezier hebt!’’ Verder mag de bal maximaal 2x stuiteren, liefst gewoon een keer, wat bij een hoop spelers al heel goed lukt! Kunnen buddy’s geen punt maken, houden zij het spel op gang, en heeft de scheidsrechter altijd gelijk.

Over 5 velden die elk  op niveau waren ingedeeld werden de partijen gespeeld. Dubbel- en enkel spelen, met en zonder buddy’s,  ze draaien hun hand er niet voor om. Er waren prachtige rally’s, mooie smashes en volleys en er werd om het hardst gestreden, op een faire manier uiteraard. Maar er waren vooral veel lachende gezichten van zowel deelnemers als toeschouwers. Het plezier straalde ervan af, te leuk om te zien dat iedereen het zo naar zijn zin had.

Na een sportieve dag met een fantastische inzet van alle deelnemers en buddy’s was het tijd voor de prijsuitreiking. Na een hoop rekenwerk aan de jurytafel, heeft de jury de eerste prijzen per baan bekend gemaakt.  Verder was de jury het er unaniem over eens dat alle overige deelnemers de tweede plek hadden verdiend want,  met G-tennis verlies je nooit, er zijn altijd alleen maar winnaars. Het was een geslaagde dag en er wordt nu al  in de wandelgangen  gefluisterd over een 7e editie volgend jaar.  

Naast de deelnemers en de buddy’s willen wij uiteraard de sponsoren heel hartelijk bedanken, zonder hun steun was dit evenement niet mogelijk geweest.

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 34638677

Address

Weegbreestraat 19
1562 SE Krommenie